Țara Luanei

Tara Luanei

Desi umblati pe apele raului Buzau, tot mai sunt noutati pe sub soare: Tara Luanei.

La final de sezon de rafting, intr-o atmosfera mai de concediu, am ajuns intr-un final prin Muntii Buzaului. Am auzit de Muzeul Chihlimbarului de la Colti si de niste formatiuni stancoase mai deosebite, dar nu s-a nimerit sa ajung in aceasta zona. Acum de am intalnit din nou locatia la o discutie cu prietenii-prietenilor, am luat decizia sa merg pana acolo. Nu regret aceasta decizie.

Contrar descrierilor de ture, care recomanda ca din localitatea Patarlagele sa se ajunga pana la Colt, de unde pana la Alunis (tiate localitatile se afla pe raza judetului Buzau), am urcat in satul Nucu. Dupa ce m-i am luat ochii de pe drumul , care necesita atentie sporita din cauza gropilor, m-i am dat seama de peisajul superb: paduri aurii, dealuri, creste si varfuri ascutite, poieni si o salbaticie cumva primitoare.

Pierduti prin aceasta salbaticie, stand pe ganduri incotro s-o luam, am dat de oameni minunati, veniti tocmai din Galati. Ne-am lipit de ei si astfel am castigat intrare in Tara Luanei. Fara ei nu am fi gasit nici jumatate din minunile locului.

De Luana am aflat foarte putin: a fost un rege intelept si deosebit, care doamnea asupra unui regat minunat, dar care a fost distrus de inamici. Formatiunile stancoase bizare, precum si cele 29 de locuinte rupestre sunt ramasitele regatului. Unele sunt datate din secolul al XIII.-lea. Pe o suprafata relativ mica gasim ascunsi in padure Peștera lui Dionisie, Agatonul vechi, Agatonul nou, Peștera lui Iosif, Grota Fundul Peșterii si multe altele. Legendele ne spun de teleportare, de experimente ale Securitatii, despre ape vindecatoare si despre multe altele.

Noi ne-am perindat prin tara Luanei fara probleme, am fost primiti cu drag.

M-am ales cu o zi superba, cu locatii interesante si cumva si o furnicatura ciudata in palme ...

Daca ajungeti prin zona, nu pierdeti ocazia de a vizita Tara Luanei.

Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau
Țara Luanei, Buzau

Add new comment