Lectii de viata si de istorie

Categorie: 

Am coborat Jiul cu barca de rafting si in caiac de nenumarate ori, timp de aproape 10 ani, preocupat de siguranta si distractia clientilor.

Prea ocupat sau prea obosit, ca sa vad dincolo de valuri. Dar uite, mai bine mai tarziu, decat niciodata: exista un Defileu al Jiului si dincolo de rafting! 

Un Jiu, care daca esti atent, este plin cu povesti si oameni deosebiti. Doara ati trecut prin defileu de nenumarte ori, fie pe apa, fie pe sosea, fie cu trenul, dar oare am observat cu atentie cea ce se asterne vizibil sub privirile noastre? Imi dau seama ca nu ... Sa va dau un exemplu: calea ferata. Stiati ca pe defileu sunt 39 de tunele, 27 de viaducte de coasta si 8 poduri mari pe o distanta de numai 31 km? Nu? Atunci nici nu ne putem da seama de efortul incredibil in constructia acestei cai ferate. Cine a lucrat aici? Cand? De ce si cum?

Poate va faceti cadou 30 de minute si urmariti acest documentar din 2013. Veti afla raspunsurile la intrebarile de mai sus. Chiar mai mult: va va pune pe ganduri.

Am fi noi, cei mandrii si liberi din ziua de astazi, am fi dispusi si capabili sa realizam o astfel de lucrare?

Oare tot ce credem ca stim despre istoria recenta este corect?

Vizionare placuta!

 

 

Cuvinte cheie: 
Activitati: 

Add new comment