Intalnirea cu un zeu...

Categorie: 

Iata-ma intors din Nepal dupa o noua si minunata experienta alaturi de Isti si ceilalti. Sunt multe de povestit si de aratat. Am facut iarasi mii de fotografii care trebuiesc selectate. Pana atunci vreau sa va povestesc despre intalnirea cu un om deosebit.
Il cheama Nima Gombu Sherpa si l-am cunoscut din intamplare. M-a intampinat cu acel zambet natural si deschis care te cucereste din primul moment si-ti creeaza deschiderea unei comunicari sincere. Am inceput sa vorbim de munti,
de familie, de prieteni... Brusc m-am simtit mic. Eu ii vorbeam de Mont Blanc - el de Everest, eu ii spuneam de Musala - el de Annapurna, Makalu, K2 si multe altele. Aveam in fata un zeu. Un om pentru care optmiarii lumii nu mai reprezinta un secret. Un om care a fost de 19 ori pe Everest se impune fara sa vrea sa o faca. M-a cucerit mai ales prin modestia lui, prin felul in care mi-a insuflat curajul si increderea ca orice este posibil daca iti doresti cu adevarat. M-a invitat pe Everest si mi-a povestit cum s-a nascut intr-un sat la trei zile de mers de orice asezare omeneasca, cum a inceput sa cunoasca si sa iubeasca muntii, cum impreuna cu inca sase frati a infiintat una din cele mai puternice companii de expeditii in Himalaya. Au fost momente rare pe care mi le amintesc cu drag. La sfarsit i-am spus ca vreau o amintire de la el. A inceput sa rada si m-a intrebat ce mi-as dori. Nici eu nu stiam ce vreau, dar brusc am avut o inspiratie: ceasul. De mult imi doream un ceas adevarat pentru munte. Si un Suuno Vector este unul adevarat. Dar mai ales era un ceas care a fost de 7-8 ori pe Everest, pe Annapurna, Daulagiri, K2, Lhotse, Cho Oyu, Manaslu, Amadablam si multe alte varfuri pe care mi-as fi dorit si eu sa ajung dar stiu ca n-am sa ajung niciodata. Am crezut ca ma considera nebun, dar surpriza a fost sa constat ca este de acord. Pentru un pret simbolic a acceptat sa-mi faca o imensa bucurie. Ii multumesc inca o data pentru ceas dar mai ales pentru clipele unice pe care mi le-a daruit.
O parte din vraja marilor inaltimi am simtit-o si o voi purta cu mine de acum incolo...

Nima Gombu SherpaNima Gombu Sherpa watch

Cuvinte cheie: 
Activitati: 
Referinta Tura: 

Add new comment