De ce, unde si cand plecam in vacanta???

Categorie: 

Teoretic programul unui adult responsabil arata in felul urmator: 8 ore de munca, 8 ore timp liber, 8 ore de odihna. De ce spun teoretic? Hai si faceti calculul pentru voi insiva. Cum arata rezultatul? Sunteti multumiti de rezultat? Daca da, felicitari! Tineti-o tot asa! Daca nu, felicitari! E momentul pentru o schimbare!

Indiferent ca suntem angajati la privat sau la stat, exista o scurta iesire din schema temporala 8/8/8, aceasta iesire ia numele de zile libere sau concediu de odihna iar in aceste zile oamenii pornesc in vacanta. Fie la mare, fie la munte, fie spre alte locatii urbane sau exotice. Dar oare de ce?

Doar ar putea sa se odihneasca si acasa, ar fi mai ieftin. Dar nu, vor altceva, vor schimbare, desigur vor ceva mai bun, iar in momentul in care vor, incep sa caute ceva care ii face fericiti, ce le aduce bucurii, iar acest ceva se gaseste tot timpul altundeva decat acasa...? Important acum este cautarea.

Unde? De exemplu pe internet. Hai sa vedem ce cauta oamenii in materie de vacante pe internet! Pur si simplu ne-am uitat la cuvintele cele mai cautate, iar rezultatele nu sunt surprinzatoare. Oamenii cauta exact ce li se ofera! Ati putea zice ca nu dar este exact invers: oamenilor li se ofera exact ce cauta. Oare?

Ati fost in Grecia, in Bulgaria? De ce? Din cauza mitologiei si culturii? Din cauza frumusetilor naturale? A plajelor, care difera de plajele de la noi? Ati gasit oferte bune? Preturi mai bune? De unde ati aflat de aceste preturi si servicii de calitate? Deci cum este pana la urma urmei cu cererea si oferta? Cine da directia de interes?

Simplu si sec iata termenii de cautare dominanti in randul romanilor in ultimii ani: vacante ieftine, vacante in Bulgaria, vacante in Grecia. Deci asta se cauta... Dar ce se intampla cu vacantele exotice? Sa stiti ca inainte de 2013 acesti termeni au fost aproape inexistenti in cautari. Incepand cu 2013 apare aceasta cerere.

Este deosebit de interesant de urmarit si perioada de cautare pentru termenul de vacanta. Daca in 2004 maxima era in iunie-iulie, incepand din 2008 apare un varf de cautare pe vacante in ianuarie, ca apoi sa apara varful in decembrie, iar din 2013 chiar in octombrie... Oare de ce aceasta schimbare? Din moment ce cautarile nu s-au indreptat spre locatii exotice, perioada de varf a vacantelor ramane iunie-august, atunci aceasta schimbare ne poate spune altceva. Treptat-treptat am ajuns sa ne programam chiar si vacanta, libertatea noastra cu un an inainte...

Din punt de vedere al bussinesului: Slava Domnului ca oamenii cauta, vor altceva, ceva ce nu gasesc la ei acasa, ceva care sa le aduca fericire si bucurie! Si mai bine ca ajung sa planifice cu un an inainte!

Din punct de vedere uman: Unde este libertatea? Ce cautati? Ce va aduce fericire si bucurie? Unde se gaseste acel ceva?

Cuvinte cheie: 

Add new comment