Blogul Nomads

Pietricele divine sau simple fosile?

Categorie: 
Saligram

Himalaya este un magnet turistic, care atrage turisiti din toate colturile lumii. Oamenii vin sa vada Acoperisul Lumii, sa vada jungla, sa vada un stil de viata stralucit, a caror raze insa de regula nu reusesc sa razbata prin cea ce este perceput de occidentali ca mizerie, haos si decadenta.
Ma cuprinde cumva o tristete de fiecare data cand ma uit in ochii ecranati parca de prejudecati ai turistilor... Asta deoarece imi pare rau ca pentru ei muntii sunt doar munti, raurile doar rauri, pietrele doar pietre, iar oameni doar dornici de banii turistului.

Festivalul Culorilor si nu numai | Holi Festival

Categorie: 
Holi Festival cu No-mads.ro

Poate ati auzit de Holi, poate ati si vazut imagini sau ati si participat la un astfel de festival. Daca da, probabil stiti ca e vorba, cel putin in occident, de voie buna, muzica, distractie, prafuri colorate, oameni vospiti, batalii cu apa colorata, foc de tabara. Festivalele Holi au devenit si devin din ce in ce mai populare in Europa, dar si in America sau Africa. Au avut loc acest gen de festival deja si in Romania, prima data anul trecut, in 2014.

Sa sarbatorim in stil Nepalez!

Categorie: 
Sa sarbatorim in stil Nepalez!

Pe langa conditiile meteo minunate din februarie mai avem inca un motiv in a alege aceasta perioada pentru drumurile noastre prin Himalaya. Exista ceva in spatele scenografiei, care are puterea de a dicta perioada expeditiei din Nepal, iar acest ceva este un festival. O sarbatoare deosebita a populatiei hinduse de pe tot globul, care intr-o analogie oarecare ar putea fi echivalentul carnevalului de la Rio, desigur in stil Nepalez.

Este vorba de Noaptea lui Shiva, adica Maha Shivaratri.

Intalnirea cu un zeu...

Categorie: 
Intalnirea cu un zeu...

Iata-ma intors din Nepal dupa o noua si minunata experienta alaturi de Isti si ceilalti. Sunt multe de povestit si de aratat. Am facut iarasi mii de fotografii care trebuiesc selectate. Pana atunci vreau sa va povestesc despre intalnirea cu un om deosebit.
Il cheama Nima Gombu Sherpa si l-am cunoscut din intamplare. M-a intampinat cu acel zambet natural si deschis care te cucereste din primul moment si-ti creeaza deschiderea unei comunicari sincere. Am inceput sa vorbim de munti,
de familie, de prieteni... Brusc m-am simtit mic.

Reantalnirea...

Categorie: 
Reantalnirea...

Mult mai detasat si in cunostinta de cauza am asteptat reantalnirea cu Nepalul asa cu iti doresti sa revezi un prieten.
Un prieren apropiat care te cunoaste foarte bine, pe care il apreciezi, care ti-a fost aproape si ale carui sfaturi te-au ajutat mult. Si asa cum ma asteptam surprizele minunate au continuat. Prima am gasit-o pe un zid din Thamel si care sinretizeaza perfect sfaturile vechiului prieten.

Un inceput, sau chiar doua ...

Categorie: 
Nepal flag

In sfarsit am ajuns la inceputul drumului. Desi suna usor deplasat, asta este adevarul. Ca sa pornesti intr-o calatorie, in primul rand trebuie sa termini o calatorie.

Ei bine, se pare ca am terminat o calatorie. Aceasta calatorie se numea X-tours si era din punct de vedere juridic o firma cu activitate in turismul de aventura. Pentru mine personal insemna mult mai mult chiar de la inceput. Ma bucura faptul ca intr-adevar s-a dovedit a fi mai mult decat un job sau o afacere. Am invatat enorm de mult despre oameni si despre mine insumi. Din motive obiective aceasta calatorie s-a terminat. Dar nu inainte de a multumi voua, tuturor "clientilor" mei, pentru increderea acordata, pentru prietenie si pentru experientele deosebite pecare le-am impartasit impreuna in locatii si situatii deosebite. Va multumesc!